Naučite da prihvatite svoje telo

by Zivanovic Tim
8 months ago
376 Views

☝️Mnogo više nego što naslov govori ❤️Prihvatiti svoje telo ne znači ništa ne menjati!

🤔Ovo prihvatanje koje je deo popularne psihologije pomalo nas zbunjuje.

🤔Prihvati a menjaj, kako to?

✔️Prihvati, voli sebe i svoje telo sa svim svojim nesavršenostima. Prihvati svoju različitost.

☝️🌸Zamisli da postoji samo jedna vrsta cveća, baš bi bilo tužno.

🥴Ne možemo noge produžiti, kosti stanjiti, operisati i seckati deo po deo svog tela. ☝️Ne poredi svoje telo sa tuđim, naročito sa instagram telima, jer upravo poređenje nas vodi u nezadovoljstvo i pogrešno postavljanje ciljeva.

🥴Čini se da će uskoro (ako to već ne rade, možda nisam u toku) ljudi i kod nutricionista dolaziti sa slikama idola kao kod hirurga sa imperativom – želim ovakav struk, ovakve noge i sl.

❎Ako nam je samo fizički izgled motiv za promenu, ako ne volimo svoje telo, tj. sebe i u promenu ulazimo iz mržnje prema svom telu (sebi), tu sigurno nema rezultata. Površnih i kratkoročnih da, ali to nije ono što želimo.
☝️✔️❤️Lepe stvari se rađaju samo iz ljubavi, nikako ne iz mržnje.

☝️☝️Još jedna važna činjenica. Preterana opterećenost fizičkim izgledom može da nas odvede u hipohondriju. Nedovoljno se govori o ovoj vezi. Ali prevelik fokus na svoje telo i izgled vode ka tome da neprestano osluškujemo svoje telo – kako dišemo, kako nam rade creva, kako nam srce kuca❤️ (a srce kuca, srce samo kuca…❤️).

☝️☝️I ono što ne smemo zanemariti – naš doživljaj sopstvenog tela je najčešće posledica našeg psihičkog stanja, tj. naše nezadovoljstvo fizičkim izgledom može biti odraz našeg mnogo dubljeg neprihvatanja sebe u psihološkom smislu. ☝️☝️ 

Znate one situacije kada smo nervozni, bezvoljni, ma nikakvi i stanemo pred ogledalo – isto to što osećamo upravo i vidimo u tom ogledalu. Ako se to dešava povremeno, potpuno je normalno, ali nekome je ovo svakodnevica i taj momenat se ne sme zanemariti. Ja sa svojim klijentima obavezno pričam na ovu temu.

❤️Menjaj da bi se osećao bolje, bio zdraviji, a sa tim dolazi i lepši izgled.

Tags: , , , ,