Masaže Novi Sad - šta imamo u ponudi?

by Zivanovic Tim
4 years ago
15596 Views

Havajska masaža (lomi-lomi masaža) – u prevodu znači ruke ljubavi. Cilj ove masaže je duboka relaksacija čitavog tela i duha.

Tokom masaže koriste se specifični pokreti  laktova, podlaktica i šaka terapeuta. Počinje se od ledja, zatim se radi zadnja strana nogu, stopala,  prednja strana nogu i na kraju ruke, vratni i rameni deo. Pokreti su blagi, ritmični, opuštajući i podsećaju na talase mora. Intenzitet i tempo se prilagođavaju po želji klijenta – pacijenta.

Pored duboke relaksacije ova masaža ima i drugih,  veoma značajnih benefita, a to su oslobađanje napetosti, bola i nagomilanog stresa. Osim toga ima pozitivan efekat na raspoloženje, koncentraciju i  bolji san. Ovom masažom čitavo telo se dovodi u balans.

Havajska masaža je preporod za dušu i telo, koja blagotvorno utiče na osobe svih životnih doba.

Relaks masaža – prijatna ručna masaža celog tela kojom se sprečava i otklanja stres i utiče na bolje psiho-fizičko stanje. Pokreti su spori, a jačina pokreta se prilagođava želji pojedinca.

Tajlandska masaža potkolenica i stopala sa refleksologijom stopala – ima za cilj poboljšanje cirkulacije, eliminaciju viška vode i štetnih materija iz organizma. Masaža traje 30 do 40 minuta. Ne sme da bude bolna niti da dovede do pojave hematoma. Za najbolji efekat se savetuje serija od 10 masaža, pa tako tri serije, sa pauzama između.

Tretman treba započeti 5-6 dana nakon prvog dana menstrualnog krvarenja, jer hormonski status u prvoj polovini ciklusa olakšava izlučivanje vode, nataloženih masti i u njima vezanih štetnih materija.

Uz korekcije ishrane i vežbanje broj masaža se može smanjiti. Takođe, za bolje rezultate, anticelulit masaže mogu da se koriste u kombinaciji sa elektrostimulacijom mišića – body stimulator.

Terapeutska masaža – tokom ove masaže terapeut deluje na bolno ili napeto mesto, te prodire dublje u mišićno tkivo. Nakon ove masaže cirkulacija postaje bolja, mišići leđa i vrata se opuštaju, postaju bolje prokrvljeni, što se manifestuje kao osećaj lakoće i opuštenosti. Naročito je potrebna osobama koje imaju bolove u vratu, ramenima i donjem delu leđa.

Tags: ,