Formiranje grupe za lečenje gojaznosti

by Zivanovic Tim
2 years ago
355 Views

Ukoliko godinama pokušavate sami da se izborite sa viškom kilograma, probali ste različite dijete sa interneta ili preporučene od strane nutricioniste i uvek odustanete ili postignete rezultat ali na kratke staze, potrebno je pozabaviti se rešavanjem problema na drugačiji način. Timski pristup je najbolje rešenje, a “tim” treba da činite vi, savetnik za ishranu i psiholog.

Uloga savetnika za ishranu je da napravi najbolji mogući plan ishrane za vas, da vas razume, podrži, ohrabri… Veoma je važno da plan ishrane ne bude rigorozan, da je u potpunosti bezbedan i da je prilagođen vašem dnevnom ritmu kako bi proces regulacije telesne težine bio maksimalno “bezbolan”. Psihološka podrška je od ogromnog značaja u ovom procesu jer je uzrok gojaznosti često u vezi sa nekim unutrašnjim nezadovoljstvima, psihološkim stanjem i traumama.

Uloga psihologa je, ne samo da pronađe uzrok vaše gojaznosti i radi na njegovom razrešenju, već i da vam održava motivaciju. Grupna druženja, zajednička merenja, razmena iskustava…sve to čini čitav proces mnogo lakšim za sprovođenje. U program će biti uključene i vežbe preporučene od strane fizijatra, a koje će sa vama raditi stručni fizioterapeuti. Suština ovih vežbi je da dovedete telo u balans, probudite uspavane mišiće i postepeno pripremite telo za neke intenzivnije programe vežbanja ukoliko kasnije budete želeli da ih uključite u svoj život. 

Tags: , , ,