Formiranje grupe za lečenje gojaznosti

by Zivanovic Tim
11 months ago
163 Views

Ukoliko godinama pokušavate sami da se izborite sa viškom kilograma, probali ste različite dijete sa interneta ili preporučene od strane nutricioniste i uvek odustanete ili postignete rezultat ali na kratke staze, potrebno je pozabaviti se rešavanjem problema na drugačiji način. Timski pristup je najbolje rešenje, a “tim” treba da činite vi, savetnik za ishranu i psiholog.

Uloga savetnika za ishranu je da napravi najbolji mogući plan ishrane za vas, da vas razume, podrži, ohrabri… Veoma je važno da plan ishrane ne bude rigorozan, da je u potpunosti bezbedan i da je prilagođen vašem dnevnom ritmu kako bi proces regulacije telesne težine bio maksimalno “bezbolan”. Psihološka podrška je od ogromnog značaja u ovom procesu jer je uzrok gojaznosti često u vezi sa nekim unutrašnjim nezadovoljstvima, psihološkim stanjem i traumama.

Uloga psihologa je, ne samo da pronađe uzrok vaše gojaznosti i radi na njegovom razrešenju, već i da vam održava motivaciju. Grupna druženja, zajednička merenja, razmena iskustava…sve to čini čitav proces mnogo lakšim za sprovođenje. U program će biti uključene i vežbe preporučene od strane fizijatra, a koje će sa vama raditi stručni fizioterapeuti. Suština ovih vežbi je da dovedete telo u balans, probudite uspavane mišiće i postepeno pripremite telo za neke intenzivnije programe vežbanja ukoliko kasnije budete želeli da ih uključite u svoj život. 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *