Celulit – DOBRO VARENJE KAO JEDINI PRAVI LEK

by Zivanovic Tim
2 years ago
541 Views

Mali je broj žena koje zahvaljujući genetici nema ni trunku celulita. Iako genetika donekle određuje da li ćemo imati celulit ili ne, ipak mnogo veću ulogu u njegovom nastanku imaju nepravilna ishrana i manjak fizičke aktivnosti. Nerealno je očekivati da nam celulit nestane preko noći, s obzirom na činjenicu da nije ni nastao u tako kratkom vremenskom roku, već kao posledica dugogodišnjih loših životnih navika. Važno je istaći da celulit nije samo estetski problem, već znak da nešto u našem organizmu ne funkcioniše kako treba. To je samo razlog više da se motivišemo i krenemo u borbu protiv ove napasti.

Promena ishrane u celini

Iako su neke namirnice pomoćnici za smanjenje celulita, šanse da samo njihovom upotrebom rešite problem bez drugih korekcija u ishrani su ravne nuli. Ako svakodnevno jedete slatkiše i masnu hranu, teško da će vam ananas, đumbir  ili neka druga “anticelulit” namirnica biti od velike koristi. Organizovanje ishrane tako da se omogući dobro varenje, koje je jedini pravi lek u borbi protiv celulita, redovna fizička aktivnost, dovoljan unos vlakana, a onda i primena određenih anticelulit tretmana, predstavljaju najbolji mogući paket za lečenje celulita.

Dan započnite limunadom!

Čim ujutru ustanete popijte čašu vode sa isceđenim sokom od limuna. Ovo će vam pomoći da izgubite koji kilogram, detoksikujete organizam, očistite creva i omogućite bolju probavu i oslobodite se viška vode iz organizma, što je takođe veoma značajno u procesu smanjenje celulita.

Limunada

Sveže umesto kuvanog

Sveže voće i povrće su odlični saveznici u borbi protiv celulita, što se za ove plodove u kuvanom ili pečenom obliku ne može reći. Raskuvano povrće nema nikakvu korist za naš organizam, teško se vari, opterećuje probavu, dovodi do stvaranja toksina i posledičnog gomilanja masnih naslaga. Sveže voće treba jesti ujutru na prazan stomak i 4 sata nakon jela, odnosno minimum pola sata pre sledećeg obroka. Svežu salatu treba jesti uvek uz glavni obrok, a još bolje odmah na početku obroka.

Zdrave masti umesto nezdravih

Umesto mesnih prerađevina, pržene hrane, svinjskog mesa, šunke, kajmaka, pohovane hrane, lisnatog testa, slanih grickalica, punomasnih mlečnih proizvoda, rafinisanih biljnih ulja i margarina treba jesti zdrave masti iz semenki, koštunjičavih plodova, hladno ceđenih biljnih ulja.  Ne smemo zaboraviti ni činjenicu da su i slatkiši izvor nezdravih masti, ali i da se šećer u organizmu pretvara u mast.

Proteini i vlakna iz mahunarki

Pasulj, sočivo, soja, leblebije, namirnice su koje se retko jedu, ali su od velikog značaja za zdravlje, a zahvaljujući visokom sadržaju vlakana poboljšavaju probavu i pomažu u borbi protiv celulita. Proteini su takođe poželjni u anticelulit dijeti, ali nikako ne treba preterivati sa životinjskim izvorima, te su u tom slučaju mahunarke odličan izbor.

Pasulj u ciniji

Kombinovanje hrane ima važnu ulogu za smanjenje celulita

Jedan od preduslova za telo bez celulita jeste dobro varenje, a za dobru probavu je veoma važno pravilno kombinovanje hrane i razmaci između obroka. Zato vam dajemo nekoliko osnovnih pravila:

  1. Voće se jede na prazan stomak, minimum pola sata pre jela, a nikako nakon obroka. Voće se kombinuje sa drugim voćem, svežim i suvim, vodom, medom, sokovima, čajevima. Dozvoljena je kombinacija slatkog voća, poput banane, sa mlečnim proizvodima i žitaricama.
  2. Jaja se kombinuju sa krompirom i povrćem (ne sa hlebom).
  3. Meso i riba se jedu isključivo sa svežim ili kratko barenim povrćem, bez ugljenih hidrata poput hleba, pirinča, krompira. Ove namirnice se vare 4 sata, ukoliko su pravilno iskombinovane, te se u tom  periodu ne unosi druga hrana, niti tečnost, kako bi se varenje nesmetano odvijalo.
  4. Mahunarke kombinujte sa žitaricama i povćem

I, na kraju, vežbanje!!! Svojim telom ćete teško biti zadovoljni ukoliko ne vežbate, ne zategnete se i ne oblikujete mišiće. Zato su ishrana i vežbanje najbolji saveznici zdravlja i lepote čovekovog tela.

ANTICELULIT PAKET – DETOKS PROGRAM 5X5X5=5, PLAN ISHRANE ZA NAREDNI PERIOD + TRETMANI NA BODY STIMULATORU I ANTICELULIT MASAŽE SA LIMFNOM DRENAŽOM.

MOGUĆNOST IZRADE INDIVIDUALNIH PAKETA NASPRAM VAŠIH POTREBA!

Tags: , ,