Biti visoko osetljiva ne znači biti slaba

by Zivanovic Tim
8 months ago
278 Views

❤️Postane lakše kada razumeš sebe i kada razumeš zašto te drugi ne razumeju.

Kada razumeš zašto je kod tebe sve tako intenzivno, zašto toliko jako voliš, saosećaš, osećaš, razumeš, voliš istinu i samo istinu, zašto jednako burno doživljavaš lepe i ružne događaje, ne podnosiš neizvesnost i iščekivanja i kada shvatiš da je sa tobom sve u redu, da nisi bolesna, slaba i osetljiva nego samo visoko osetljiva – velika je to razlika.

Osetljiva bi zvučalo kao slaba i nemoćna, a visoko osetljivim ljudima je zapravo potrebno toliko snage kroz svakodnevicu.

🌊Zamisli da stojiš u nemirnom moru i da te 24 sata udaraju jaki talasi a ti moraš da ostaneš na nogama i tako ne samo 24 sata nego svaki dan ceo život.

☝️Da, prihvatiš da je to za ceo život, to je važno da razumeš. Dakle, prihvatiš!

🧠Rođeni sa takvim nervnim sistemom, visoko osetljivim. Posebni, drugačiji i ne može to svako da razume. I ne treba, važno je da ti razumeš.

Kada te sledeći put od prejakog talasa emocija zaboli glava🤯, čini se da ti slon sedi na plećima, osećaš se kao da si istrčala maraton, preplave te senzacije u telu koje bi nazvala simptomima pa krenula da guglaš u potrazi za dijagnozom koja stoji iza njih, vrati se na početak i seti se koji talas emocija je sve to pokrenuo🤔.

🌊Seti se opet onog nemirnog mora i talasa koji te snažno udaraju, to su tvoje emocije. Izdržiš ti to, ostaneš na nogama, ali posle boli telo, osećaš umor, upalu mišića, probavne tegobe, možda kratak dah, lupanje srca…jer, borba je to.

☝️😌„Boli me sve“ je česta rečenica koju izgovaraju visoko osetljivi ljudi, a s druge strane su potpuno zdravi.

🤔Kako si znala bez dermoskopa da je taj mladež krenuo u pravcu melanoma, kako znaš sa vrata da ćeš sa klijentom koji je došao po plan ishrane razgovarati o njegovoj anksioznosti, kako si znala da će baš to da uradi, baš to da kaže? Eeee, ne može to svako da razume, to je intuicija visoko osetljivih ljudi😀😀. Eto, zar nismo posebni?🥰

Visoko osetljivi ne znači mnogo smo osetljivi, slabi, nemoćni, sve mi možemo da izdržimo i te kako, samo moramo znati kako da se rehabilitujemo , da se opustimo i dozvolimo svom nervnom sistemu da se regeneriše u samoći da ne bismo osećali prejaku anksioznost kojoj smo kao visoko osetljivi (i inteligentni, molim lepo) skloni.

I kad vam kažu moraš da ojačaš, to je zato što ne razumeju, ali je važno da ti razumeš – snagu već imaš, samo ti treba da čuješ sebe, osetiš sebe onako kako osećaš sve ostalo, pratiš šta ti tvoje telo govori, prepoznaš poruku i pružiš sebi ono što ti je potrebno – mir i tišina na dnevnom nivou, san, zdrava hrana, razgovor sa ljudima koji ti prijaju, nikako sa onima druge vrste, odlazak u prirodu, bosonogo koračanje po zemlji, umereno vežbanje i sve drugo što ti srce kaže.

I nisi sama, svaka peta osoba je kao ti (i ja).❤️

P.S. Sve isto važi i za muški rod😊

Tags: , , ,